Joskus arki vie mennessään ja saattaa huomata illalla kotiin päästyään, ettei jääkaapista löydy juuri mitään ja nälkä kurnii jo vatsassa. Kauppaan toki voisi lähteä, mutta sitten tulisi vielä kokata ja kokonaisuudessaan aikaa koko homman saattaisi helpostikin vierähtää tunti. Mikä siis avuksi?

Mitäpä jos turvautuisit kotiinkuljetukseen? Ruoka tilaukseen ja odotellessa ehtii vaikkapa nopeasti siivota kodin järjestykseen. Kuulostaa varsin mukavalta vaihtoehdolta ruokakaupan ruuhkalle ja nälkäisenä kokkaamiselle, vai mitä?

Millaista ruokaa kotiinkuljetuksella voi tilata?

Vanhemman sukupolvenkin edustajille pizzan tilaaminen on varsin tuttua puuhaa ja monet elävätkin yhä edelleen siinä käsityksessä, että noutoruoka tai kotiovelle tilattu ruoka on jollain tavoin paljon epäterveellisempää kuin kotona valmistettu. Toki joidenkin ruoka-annosten ja ravintoloiden kohdalla tämä varmasti pitääkin paikkansa, mutta nykyisin ruokaa asiakkaiden kotiin toimittavia palveluita on lukuisia ja näillä on puolestaan listoillaan monia erilaisia ravintoloita. Mukana on siis niin perinteistä pizzaa, burgereita, kuin monia muitakin herkkuja – myös terveellisempiä vaihtoehtoja.

Kotiinkuljetuksella voi siis tilata monenlaista ruokaa. Tarjonta riippuu toki asuinkaupungista sekä -alueesta, mutta suurimpien kaupunkien alueella tarjontaa löytyy varsin mukavasti.

Edessä pitkä odotus?

Jos takana on kiireinen päivä ja ruokaa kaipaisi mahdollisimman nopeasti, saattaa moni harkita pariin kertaan jaksaako odottaa kotiin tilatun ruoan saapumista. Nykyisin erityisesti kaupunkialueella ruoan saa melko nopeasti, nopeimmillaan se voi olla oven takana jo noin puolen tunnin sisällä tilauksesta.

Odotukseen kannattaa kuitenkin varautua, erityisesti jos asuu hiukan kauempana kaupungin keskustasta. Tälle ajalle voi tosin keksiä tekemistä, vaikkapa paikkojen siivoamista, jotta syötyään voi keskittyä rentoutumiseen, eikä tarvitse enää palata arkisten askareiden pariin.

Vaihtoehtoja ruoan kotiin tilaamiseen

Jos sattuu asumaan kauempana kaupungin keskustasta tai pienemmällä paikkakunnalla, jossa kotiin saa tilattua vain pizzaa, ja mieli tekisi jotakin muuta, on ruoan kotiin tilaamiselle tietysti yritettävä keksiä vaihtoehtoja. Näitä voivat olla pakastimeen säilötyt ruoka-annokset tai jääkaapin sisuksista loihditut jämäruoat, mutta monissa suuremmissa kaupungeissa myös ruokakaupat toimittavat ostoksia kotiovelle, joten jos tietää, että kiireisiä aikoja on luvassa, voi ruokaostoksia hoitaa vaikka lounastunnilla netin kautta.