Välillä on mukava kutsua kaverit kokoon ilman sen kummempaa syytä. Toisaalta jokin teema illanistujaisiin olisi hyvä olla, jottei aika käy pitkäksi. Yksi hyvistä vaihtoehdoista on peli-ilta, jonka aikana voi pelata erilaisia huvittavia tai haastavia pelejä ja samalla jutella ja syödä ja juoda hyvin. Mutta mitä kannattaa ottaa huomioon kyseistä iltaa järjestäessä? Hyvän porukan kutsumisen lisäksi väliä on etenkin peleillä ja tarjoiluilla. Alta löydät muutamia vinkkejä siihen, miten varmistat rennon ja viihdyttävän illan!

Oikeiden pelien valinta

Peli-illan varalle kannattaa valita useampiakin pelivaihtoehtoja, ellei etukäteen tiedä koko porukan rakastavan nimenomaan tiettyä yksittäistä peliä. Pelejä on tarjolla rajattomasti, ja oman ja esimerkiksi kirjaston pelivalikoiman lisäksi myös kaverit voivat tuoda paikalle suosikkejaan. Klassikkolautapelit, kuten Alias, Twister, Trivial Pursuit ja Monopoly, kannattaa pitää mielessä. Näiden lisäksi voi hyödyntää myös videopelejä tai kotoista korttipakkaa. Jos haluat yllättää vieraat eivätkä perinteiset pelit nappaa, kokeile jotain Cryptologic Casino peliä.

Mitä tarjota vieraille?

Jotta nälkä tai jano ei pääse yllättämään, peli-illan tarjoiluihin kannattaa satsata. Tarjoilut voidaan toteuttaa nyyttärimeiningillä tai halutessaan peli-illan isäntä tai emäntä voi ottaa ne hoitaakseen. Peli-iltaan saa erilaisuutta, kun vieraat pääsevät pelaamisen ohessa vaikkapa tekemään pizzaa. Pizzan tekeminen on helppoa ja hauskaa myös isommassa porukassa. Tarvitset vain mehevän pizzapohjan, maukkaan pizzakastikkeen ja laajan määrän täytevaihtoehtoja. Jos kuitenkin haluaa keskittyä täysillä pelaamiseen, voi tietenkin myös turvautua pizzerioihin ja kotiinkuljetukseen! Game night is on!